info@hansvanderwoerd.nl
+31 68 149 54 93

ONTWERP / FOTOGRAFIE

Muziekcentrum van de Omroep
Seizoen 2011-2012

'Mijn werk en passie brengen mij over de hele wereld. Ik kan daarom stellen dat met bewondering naar het niveau van het Nederlandse muziekleven wordt gekeken. Daarin hebben de omroepensembles een eigen en onmiskenbare plaats, mede omdat zij op hoog niveau zeer onderscheidend repertoire spelen, dat alom wordt gerespecteerd en bewonderd. Ik kan en wil in het buitenland niet uitleggen waarom drie prachtige orkesten en het heel bijzondere Groot Omroepkoor in hun voortbestaan bedreigd worden.'


Bovenstaand citaat uit de ingezonden brief van Bernard Haitink, NRC Handelsblad, 18 oktober 2010, schetst de omstandigheden van het Muziekcentrum van de Omroep op het moment dat deze Seizoensbrochure 2011-2012 is gerealiseerd.


portfolio:

brochure  |  muziekfotografie

FOTOGRAFIE

North Sea Jazz Festival
voor NTR

Het North Sea Jazz Festival staat wereldwijd bekend om haar vele muzikale genres, variërend van traditionele New Orleans jazz, swing, bop, free jazz, fusion, avant-garde jazz en electronic jazz. Maar ook blues, gospel, funk, soul, r&b, hiphop, world beat en latin komen in het tweede weekend van juli aan bod. De NTR doet elk jaar verslag van het festival op TV, radio, internet en digitaal themakanaal.


De NTR heeft mij gevraagd om muziekbeelden voor corporate doeleinden, binnen de beperkingen die dit festival biedt voor fotografen. Fantastisch om dit met het team van de NTR te mogen realiseren.


portfolio:

fotografie North Sea Jazz

FOTOGRAFIE

100% instant:
Groot formaat Polaroids

Polaroid is hype, met name de apps en filters die dit effect simuleren op digitale bestanden. Veel boeiender (en leuker) is echt instant filmmateriaal.

Sinds kort fotografeer ik hiermee op groot formaat. Kostbaar materiaal en moeilijk te krijgen, maar een feest om mee te werken. De kleuren en de scherpte zijn onvoorspelbaar, het fotograferen is traag, maar het is zó mooi, ik ben er helemaal verliefd op.

 

Overigens heeft Impossible uit Enschede Polaroid een tweede leven gegeven. Filmpacks en een SX-70 liggen klaar om te worden gebruikt, binnenkort meer...


portfolio:

autonome fotografie

Countdown voor mijn website en #HansvanderWoerd volg in de tussentijd #MCO_Hilversum onmisbaar en verrassend geluid!

ONTWERP

Radio 4 talent van 2010
Pianoduo Scholtes Janssens

De jeugd heeft de toekomst. Voor een bloeiend muziekleven is het van groot belang dat jonge musici de mogelijkheid krijgen zich te ontwikkelen. Het is dan ook om die reden dat Radio 4 het als een belangrijke taak ziet jong talent te stimuleren en te ondersteunen, o.a. door de Vriendenkrans Concours / Het Debuut. De winnaars Lestari Scholtes & Gwylim Janssens werden in staat gesteld een cd op te nemen die is uitgegeven bij het label QuattroLive.


portfolio:

QuattroLive cd's

ONTWERP / FOTOGRAFIE

MCO Educatie
Muziek moet je maken!

Muziek maken is belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen. Het prikkelt de verbeelding en het bevordert onder meer de concentratie.

Actief musiceren met professionele musici is dan ook een belangrijk onderdeel van de projecten van MCO Educatie. MCO Educatie is onderdeel van het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum. Uniek aan MCO Educatie is de samenwerking met de ensembles van het MCO: Radio Filharmonisch Orkest, Radio Kamer Filharmonie, Groot Omroepkoor en Metropole Orkest. Door deze samenwerking en die met diverse externe partners kunnen leerlingen kennismaken met vele facetten van muziek - van klassiek tot licht, van jazz tot wereldmuziek.

Het programma wordt aangeboden in twee kranten op A3-formaat voor het primair onderwijs en het voortgezet onderwijs.


portfolio:

brochure  |  fotografie

ONTWERP / FOTOGRAFIE

Electronic World Grooves
and Rhythms from Mars

DJ MPS PILOT's geraffineerde en eigentijdse mix van niet-westerse muziek wordt internationaal gewaardeerd. Naast bekende Amsterdamse clubs zoals The Sugar Factory, Paradiso, en de Melkweg draaide hij meerdere keren voor op het Vlaams wereldmuziekfestival Sfinks en op vele andere (inter)nationale podia. MPS PILOT's eclectische draaistijl bracht hem tot diep in de woestijn van Mali.


portfolio:

cd/dvd  |  corporate fotografie