info@hansvanderwoerd.nl
+31 68 149 54 93

ONTWERP / FOTOGRAFIE

Music Meeting
festival highlights 2011

Verrassing en ontdekking, dat zijn de levensaderen van het jaarlijks terugkerende wereldmuziekfestival Music Meeting in Nijmegen. Radio Nederland Wereldomroep brengt luisteraars over de hele wereld al meer dan 15 jaar in contact met de hoge kwaliteit en de grote diversiteit van dit festival.
Deze laatste festival highlights cd bevat opnamen van de vorige editie van dit festival, met o.a. Roberto Fonseca (Cuba), The Mahotella Queens en Hugh Masekela (Zuid-Afrika) en het explosieve La Excelencia (Puerto Rica).


portfolio:
Music Meeting cd's  |  fotografie wereldmuziek

FOTOGRAFIE

Cap'tured
hybride analoge portretten

Na een jaar van onderzoek, experimenteren, het internet afspeuren naar oude materialen, zelf camera's bouwen, de badkamer te hebben omgebouwd tot doka, een scanner van 250 kg uit België te hebben gesleept en een monsterieuze printer te hebben geïnstalleerd zijn de eerste resultaten zichtbaar van mijn groot formaat hybride analoge fotografie.

De imperfectie is perfect en inspireert tot meer, film is prachtig...


De techniek is inmiddels ook beschikbaar voor commerciële opdrachten, te leveren tot op monumentale afmetingen van hoge kwaliteit (zonder pixels).


portfolio:

autonome fotografie

ONTWERP / FOTOGRAFIE / WEBDESIGN

Catharijne Consort
radio-ensemble oude muziek

Het Catharijne Consort, radio-ensemble voor oude muziek, is recentelijk opgericht door musici uit de orkesten van het Muziekcentrum van de Omroep. Het Catharijne Consort bestaat uit leden van het Radio Filharmonisch Orkest, de Radio Kamer Filharmonie en het Metropole Orkest. Doel van deze groep musici is om in ensembleverband hun passie voor oude muziek en originele instrumenten te kunnen uitleven. De meesten van hen genieten, naast hun bezigheden in het orkest, tevens een succesvolle carrière op het terrein van de authentieke uitvoeringspraktijk.


portfolio:

brochure  |  website  |  fotografie

Countdown voor mijn website en #HansvanderWoerd volg in de tussentijd #MCO_Hilversum onmisbaar en verrassend geluid!

FOTOGRAFIE

Artez Dansacademie
voor NTR

De opleiding Dans van de Artez Dansacademie leidt op tot professioneel uitvoerend allround danskunstenaar. Dat deze vaardigheid geen 'kunstje' is maar een jarenlang proces van hard werken, waarbij alleen de besten een toekomst in de dans tegemoet kunnen zien was de opdracht van de NTR. Deze reportage van repetities vierde jaar opleiding Dans geeft een blik achter de schermen van jonge dansers in wording: hard werken, zweet en blessures, maar ook veel plezier, solidariteit en passie.


Met dank aan Véronique Steenmetser (Artez), docenten en studenten vierde jaar Uitvoerende Dans.


portfolio:

fotografie Artez Dansacademie

ONTWERP / FOTOGRAFIE / WEBDESIGN

www.vocaaltalent.nl

Stichting Vocaal Talent Nederland heeft als missie 'het opsporen en tot bloei brengen van jong vocaal talent'.

De koren van Vocaal Talent Nederland (Nationaal Kinderkoor, Nationaal Jongenskoor en Nationaal Jeugdkoor) zingen koorconcerten en werken mee aan uitvoeringen en CD/Radio-opnames van orkesten zoals het Koninklijk Concertgebouworkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest en de Berliner Philharmoniker. Dirigenten als Sir Simon Rattle, Bernhard Haitink, Jaap van Zweden, Maris Janssons en Nikolaus Harnoncourt werken graag met Vocaal Talent.

Afgelopen jaar zijn alle koren gefotografeerd tijdens repetities en uitvoeringen. In de zomer van 2011 ging de website met de nieuwe huisstijl live.


portfolio:

websites  |  cd vocaal talent  |  muziekfotografie

ONTWERP

Hedendaagse muziek
van springlevende componisten

In de muziekseries van de omroep – waaronder de NTR ZaterdagMatinee en de Vrijdag van Vredenburg – klinkt regelmatig hedendaagse muziek op hoog niveau uitgevoerd door meestal de ensembles van het Muziekcentrum van de Omroep, voor een groot en uiterst geïnteresseerd publiek. Alle concerten worden live uit gezonden op Radio 4. Deze onlangs uitgebrachte cd van het label QuattroLive brengt drie nieuwe werken, waarvan twee in opdracht van de omroep geschreven.


portfolio:

QuattroLive cd's