info@hansvanderwoerd.nl
+31 68 149 54 93

ONTWERP / FOTOGRAFIE

Discovering Dutch Ensembles
Volume 5

Discovering Dutch Ensembles presenteert prominente Nederlandse klassieke ensembles waaronder nieuw talent, samengevat in een uitgave bestemd voor distributie onder internationale partnerstations van Radio Nederland Wereldomroep.
De 4 thematische cd's (New on the Scene, Early/Classical, Contemporary, Special Focus) zijn verpakt in een box met een begeleidend booklet.
Op de laatste release (Volume 5) o.a. Erik Bosgraaf, het Rubens Quartet, Grand Désir, Farkas Quintet Amsterdam, het DoelenEnsemble en het Nieuw Ensemble.


portfolio:

cd/dvd  |  muziekfotografie

ONTWERP / FOTOGRAFIE

El Puncto Cubano...

Bijna nergens is de diversiteit op het gebied van muziek en dans zo groot als op Cuba. Door het isolement van het eiland is de traditionele muziek van de verschillende culturen bewaard gebleven en vermengd tot belangrijke muziekstromingen als de son, rumba, charanga, chachacha. Typisch voor de Cubaanse muziek en dans is het moment van inzetten voor de eerste tel, dat moment hoor je niet, dat kan je alleen maar voelen: ‘El Puncto Cubano’. Voel je dat moment, dan voel je ook de ziel van de Cubaan... en die swingt.

Van 2003 tot 2008 heb ik reportages gefotografeerd, van kinderen tot bejaarden, rondom muziek en dans op verschillende locaties op het eiland. Binnenkort verschijnt de eerste publicatie in boekvorm bij Blurb.

Mi canta esta contigo...


portfolio:

autonome fotografieFOTOGRAFIE

Irene Verburg, mezzosopraan

Een zangeres met veel gezichten: ingetogen, theatraal, diva...

Mezzosopraan Irene Verburg rene zong liedrecitals in Nederland, Engeland, Duitsland en Frankrijk. Als solist trad zij veelvuldig op in oratoria, o.a. in Petite Messe Solennelle van Rossini, Requiem van Duruflé, Mattheus Passie van Telemann en Elias van Mendelssohn. Ze verleende als freelance ensemble zanger haar medewerking aan concertproducties van het Groot Omroepkoor en Capella Amsterdam. Ze volgde lessen en masterclasses bij onder meer Christina Deutekom, David Wilson-Johnson en Ed Spanjaard.

Irene vormt een vast duo met pianist Mark Toxopeus. Zij traden recent op tijdens een masterclass van Irwin Gage in De Singel in Antwerpen.


portfolio:

muziekfotografie

Countdown voor mijn website en #HansvanderWoerd volg in de tussentijd #MCO_Hilversum onmisbaar en verrassend geluid!

WEBSITES

www.mco.nl

De website van het MCO vormt het knooppunt van alle MCO-ensembles en MCO-activiteiten. Wat gestart is in 2009 als een groot en ambitieus plan om de gehele MCO site te moderniseren is door de ontwikkelingen rondom de bezuinigingen terug gebracht tot een beperktere reastyling. Realisatie: AngryBites.


portfolio:

websites  |  fotografie klassieke muziek

ONTWERP / FOTOGRAFIE

Studioplein Radio 4, 5 en 6

Op het studioplein van de radiostudio's in Hilversum is 200 vierkante meter wand, van vloer tot plafond bekleed met concertfoto's van de ensembles van het Muziekcentrum van de Omroep en foto's uit de serie 'Local radiostations' van Marieke van der Velde.

De foto's zijn op hoge resolutie geprint op Erfurt Fotobehang en naadloos gemonteerd door TS Visuals uit Alkmaar.


portfolio:

fotografie klassieke muziek

WEBSITES / FOTOGRAFIE

RNW Classical

Bannerfotografie, ontwerp en realisatie van e-nieuwsbrieven voor RNW Classical.

RNW Classical, het internetradio protaal voor Nederlandse klassieke muziek van Radio Nederland Wereldomroep, zendt 24 uur per dag concertregistraties uit door Nederlandse uitvoerenden en Nederlandse componisten voor luisteraars over de hele wereld.


portfolio:

websites  |  muziekfotografie